Zehru svi ismijavali zbog njene 'mane', a zahvaljujući njoj danas je jedna od najboljih

Lijepa odbojkašica imala je užasno djetinjstvo

Zehru svi ismijavali zbog njene 'mane', a zahvaljujući njoj danas je jedna od najboljih

Edmir Škorić

Jedna od najvećih zvijezda trenutnog Evropskog prvenstva u odbojci je Zehra Gunes, atraktivna odbojkašica koja je porijeklom iz Novog Pazara, a koja predvodi reprezentaciju Turske. 

Zehra je 1999. godište i igra na poziciji srednjeg blokera. Fanovi širom svijeta dive joj se zbog njenih neprobojnih blokova i jakih udaraca, ali osim toga, privlači pažnju svojim šarmom i ljepotom. Smatra se opravdano jednom od najljepših odbojkašica na Evropskom prvenstvu.

Lijepa blokerka, koja igra za jedan tim u Istanbulu, međutim ima jedan problem s kojim se godinama suočava. Ispočetka joj je to stvaralo velike probleme, a ispostaviće se da je upravo zahvaljujući tome postala slavna odbojkašica.

"Odrastanje nije bilo lako, običan čovjek to ne bi mogao ni zamisliti", kazala je turska superzvijezda, kojoj je visina od 197 cm stvarala probleme i uništavala snove.

Oglasi

Ovu 24-godišnjakinju na Instagramu prati preko tri miliona ljudi, a među njima i velika NBA zvijezda Kevin Durant. Slatka brineta uživa iznenađujuću popularnost čak i u Južnoj Koreji. Očarala je domaće navijače tokom Olimpijskog turnira u Tokiju.

"Poslije utakmice koju smo igrali sa Korejom počela sam da dobijam ponude za brak od Korejaca", kazal je uz smijeh.

Kada je Zehra još bila dijete, nije bilo naznaka da bi jednog dana mogla izrasti u uspješnu odbojkašicu.Kao dijete nije pokazivala ni najmanji interes za sport, radije je čitala.

„U osnovnoj školi sam bila tipični moljac koji bi bježao sa časova fizičkog. Sve do čega mi je stalo je da dobijem dobre ocjene". Prekretnica je nastupila kada su u istanbulsku osnovnu školu stigli predstavnici poznatog odbojkaškog kluba VakıfBank.

Oglasi

"Oni su vrbovali djecu u svoju ekipu. Kako sam bila viša od svih vršnjaka, prišli su mi i pozvali me na prvi trening".

Zehra je upravo zbog svoje iznadprosječne visine proživjela teške trenutke u osnovnoj školi. Nediskriminatorni komentari kolega iz razreda bili su gotovo uobičajeni.

"Bila sam izuzetno visoka, što je za mene kao tinejdžerku predstavljalo psihički izazov. Na času su mi smišljali različite nadimke, kao što je žirafa. Normalan čovek to možda ne može ni da zamisli. Nije mi bilo lako to savladati”, napominje atletičarka, koja je visoku figuru naslijedila od majke – bivše košarkašice Agnes Günes.

Zbog svoje visine, u detinjstvu se suočavala sa raznim drugim problemima. "Željela sam da sjedim u prvom redu u razredu jer sam svoje školovanje shvatala zaista ozbiljno. Ali drugima je to smetalo, pa sam uvijek morala biti na kraju razreda. I ja sam kao dijete sanjala da jednog dana postanem astronaut. Ali onda sam pročitala da to ne bi bilo moguće zbog visine. Sada se smijem tome, ali tada sam se osjećala užasno".

Oglasi

Međutim, navodni hendikep je na kraju postao njena jača strana zahvaljujući odbojci. Visina ju je predodredila za igru ​​na mreži, gde je Zehra ubrzo počela da dominira. Kao generacijski talenat prošla je kroz sve mlade reprezentacije i danas je jedan od najboljih blokera na svijetu. "Sada sam zadovoljna svojom visinom", smiješi se igračica koja se proslavila beskompromisnim napadima i neprobojnim blokovima.

Smatra se vodećom sportskom zvijezdom u svojoj zemlji. Prema nezvaničnim informacijama, igrač velikog istanbulskog kluba VakifBank zarađuje oko 480 hiljada dolara godišnje.

Osvojila je srca mnogih nakon što je pružila ruku pomoći nekoliko turskih porodica koje su izgubile domove zbog zemljotresa tokom februara. Poznata odbojkašica obavezala se da će platiti kupovinu novih stvari i godišnju kiriju u zamjenskim stanovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi