Zenica ove godine organizator još dva velika odbojkaška takmičenja
Zenica će ponovo biti organizator jednog odbojkaškog takmiečnja, nakon prošlogodišnje organizacije Evropskog juniorskog prvenstva za juniorke

Potpisan ugovor između Grada Zenica i OSBiH

Zenica ove godine organizator još dva velika odbojkaška takmičenja

D. Kurbegović

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine (OS BiH) Alija Fatić danas su u Zenici potpisali ugovor o održavanju dva odbojkaška takmičenja u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici.

Ženska odbojkaška seniorska reprezentacija BiH, koja će u grupi F igrati s reprezentacijama Češke Republike, Slovenije i Latvije, od 14. do 16. maja ove godine u Zenici će biti domaćin drugog kvalifikacijskog kola za Evropsko prvenstvo 2021. godine za seniorke, dok će se od 27. maja do 3. juna u tom gradu igrati i sve utakmice CEV Srebrene lige – grupa B za žene. BiH reprezentativke će na tom turniru igrati protiv Portugala, Estonije i Latvije.

Dvije ekipe iz kvalifikacija ići će na Evropsko prvenstvo i svakako da se pruža velika šansa da se i naša selekcija plasira na smotru najboljih reprezentacija u Evropi.

Prvi se kvalifikacijski turnir za EP 2021, napomenuo je Fatić, igra u Latviji od 7. do 9. maja, nakon čega svi učesnici stižu u Zenicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi