Odbojkaši kvalifikacije za EP počeli porazom
FOTO: Cev.eu

Uspješnija bila Sjeverna Makedonija

Odbojkaši kvalifikacije za EP počeli porazom

A. Čaušević

Kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo muška odbojkaška reprezentacija BiH počela je porazom od Sjeverne Makedonije s 3:1 u setovima. 

U prvom setu naši momci su imali 18:14, pri rezultatu 24:22 proupuštene su dvije set lopte, pa su Makedonci poslije 27:25 poveli s 1:0.

Drugi set je na početku donio igru "poen za poen", da bi se makedonci u jednom trenutku odvojili na +5 (15:10) te su rutinski priveli drugi set kraju s 25:21 za 2:0.

Izabranici Ifeta Mahmutovića su se u igru vratili u trećem setu. Ovaj put u neizvjesnoj završnici nisu izgubili koncentraciju te su s 25:23 smanjili na 2:1.

Otvaranje četvrtog seta je otišlo na stranu Sjeverne Makedonije. Poveli su sa 7:2 te su tu prednosst čuvali do kraja za 25:19 i konačnih 3:1.

Najefikasniji igrač utakmice bio je kapiten Makedonije Nikola Gjorgiev s 21 poenom, dok se iz bh. reprezentacije izdvojio Adi Osmanović s 14 poena.

Bosna i Hercegovine kvalifikacije za EP nastavlja već sutra susretom protiv Turske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi