Drama, borba, preokreti u Zenici i nevjerovatan poraz bh. odbojkašica
FOTO: D. Kurbegović

Zlatna liga

Drama, borba, preokreti u Zenici i nevjerovatan poraz bh. odbojkašica

H. Zilić

U trećem kolu Zlatne lige u okviru grupe A ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekala je Švedsku u zeničkoj Areni. Gledali smo veliku borbu i dosta drame i preokreta, ali nažalost i treći poraz naših djevojaka u ovosezonskom izdanju Zlatne lige.

Nakon dobre odbojke i puno uzbuđenja slavila je selekcija Švedske sa 2:3 u setovima nakon velikog preokreta.

Prvi set Šveđanke su sjajno otvorile, vodile su 7:15 i činilo se da set mirno privode kraju, a onda totalni preokret naših djevojaka. Igrale su kao u transu prave seriju 22:6 i prvi set su dobile 25:21.

Nekako je ta serija i bio momemntum koji je okrenuo utakmicu na našu stranu u tim trenucima.

Sjajan finiš prvog seta prebačen je i na poečtak drugog seta. Kod naših djevojaka sve je funkcionisalo fenomenalno, a sredinom drugog seta imali smo visokih 13:5.

Nakon toga izabranice Stevana Ljubičića održavale su ritam igre do konačnih 25:17 u drugom setu i velikih 2:0 u tim momentima.

Oglasi

Treći set je počeo boljom igrom Šveđanki koje su se razbudile i sredinom trećeg seta imale su prednost 8:13, ozbiljnih +5.

Nakon te serije Švedske naše djevojke se nisu mogle oporaviti, Šveđanke su igrale sigurno i treći set dobile sa ubjedljivih 13:25.

U četvrtom setu ponovo gošće bolje igraju na startu, naše djevojke kao da su bile šokirane nakon trećeg seta i Šveđanke su imale 7:11 sredinom četvtog seta. Do kraja četvrtog seta naše djevojke su prilazile na dva razlike, ali Šveđanke nisu dale preokret i dobile su set sa 16:25 za poravnanje na 2:2.

U petom odlučujućem setu Švedska je ponovo bolje otvorila set povela 4:8 i na kraju slavila sa 8:15 za konačnih 2:3.

Zlatna liga za odbojkašice, grupa A, 3. kolo:

Bosna i Hercegovina - Švedska 2:3 (25:21, 25:17, 13:25, 16:25, 8:15)

Top Komentari

rl9_barca
Hshaha reporter samo boskovicku fotkaa,,i tata bi sinee,i jes valaa visoka krsna jaka cura,svaka joj cast hahahh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi