Velika borba u Švedskoj i poraz bh. odbojkašica

Zlatna liga

Velika borba u Švedskoj i poraz bh. odbojkašica

H. Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je utakmicu drugog kola Zlatne lige za ovu godinu. Naše odbojkašice su večeras gostovale vrlo neugodnoj selekciji Švedske.

Iako u podmlađenom i miks sastavu naše djevojke su pružile veoma dobar otpor domaćinima i gledali smo zanimljivu odbojku.

U svakom setu viđena je velika borba, ali u prva dva seta finišu bolje su se snalazile domaće odbojkašice.

Prvi set Švedska je dobila sa 25:22, a u drugom setu odlučila je razlika, Šveđanke su bile bolje 26:24.

Sa velikom borbom nastavilo se i u trećem setu koji je na kraju pripao našoj reprezentaciji rezultatom 22:25 za smanjenje vodstva Šveđanki na 2:1 u setovima.

Četvrti set je prošao kao i prethodna tri u velikoj borbi, na kraju slavlje Šveđanki 25:22 za konačnih 3:1.

Oglasi

Naše djevojke su u prva dva meča upisale poraze u gostima od Belgije i Švedske, a sada iste selekcije dočekujemo u Zenici.

U Zenici bi trebali biti pojačani sa još nekim iskusnijim igračicama.

Zlatna liga je poslužila i selektoru Stevanu Ljubičiću da vidi s kakvim sve snagama raspolaže pred nastup na Evropskom prvenstvu koje počinje u augustu.

Zlatna liga, grupa A:

Švedska - Bosna i Hercegovina 3:1 (25:22, 26:24, 22:25, 25:22)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi