Zlatni ljiljani danas igraju protiv Rusije u finalu Evropskog prvenstva

Idemo po zlato!

Zlatni ljiljani danas igraju protiv Rusije u finalu Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas igra finale Evropskog prvenstva protiv selekcije Rusije.

Izabranici Mirze Hrustemovića u dosadašnjem dijelu su bili fantastični i nisu izgubili čak niti jedan set do finala. Također, treba istaći da smo igrali protiv Rusije u okviru grupne faze, te da smo slavili sa 3:0.

Zlatni ljiljani su pokazali zbog čega već godinama dominiraju na velikoj sceni, a nadamo se osvojiti još jedno zlatno i vratiti titulu prvaka Evrope u Bosnu i Hercegovinu.

U grupnoj fazi naša selekcija je, pored Rusije, igrala još sa Holandijom, Hrvatskom, Poljskom i Turskom, te su bez većih problema uspjeli da slave u tim mečevima sa 3:0.

U četvrtfinalu smo ekspresno završili posao protiv Latvije pobjedom sa 3:0, a isti rezultat bio je i sinoć u polufinalu protiv reprezentacije Ukrajine. Sada nas očekuje finalni meč protiv Rusa koji su došli u Budimpeštu da odbrane titulu prvaka Evrope.

Treba dodati da Zlatni ljiljani imaju čak devet titula prvaka Evrope i nadamo se da će danas po deseti jubilarni put biti na tronu. Utakmica između BiH i Rusije igra se danas od 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi