13-godišnjak uradio ono što niko na svijetu nije, a svijet se zgrožava zbog izjave voditeljice
"Ne osjećam ruke", rekao je dječak (13) u trenutku kada je shvatio šta je napravio.

Svjetski prvak

13-godišnjak uradio ono što niko na svijetu nije, a svijet se zgrožava zbog izjave voditeljice

E. Škorić

Voditeljica Sky Newsa Jayne Secker je zbog komentara na račun 16-godišnjem šampiona u tetrisu izazvala dosta negativnih komentara.

Jayne Secker, koja se posljednjih dana raspisala o nastupima tinejdžerske senzacije Lukea Littlera u finale Svjetskog prvenstva u pikadu, optužena je da je 'maloumna' zbog svojih primjedbi 13-godišnjem Willisu Gibsonu.

Gibson, koji je iz Oklahome u Sjedinjenim Američkim Državama, uživo je prenosio svoj rekordni pokušaj da pobijedi legendarnu igru ​​Tetris iz 1988. na originalnom Nintendu prošlog mjeseca.

Tokom izvještaja o postignućima mladog tinejdžera na Sky Newsu, voditeljica, koja mima dvoje djece, je kazala:

"Kao majka rekla bih samo da se maknete od ekrana, izađete van, udahnete malo svježeg zraka. Pobijediti Tetris nije životni cilj".

Oglasi

Igrači na društvenim mrežama njene su komentare označili 'samodopadnima', koji su istaknuli kako nije govorila na takav način o Svjetskom finalu u pikadu između tinejdžera Lukea Littlera i prvaka Lukea Humphriesa, unatoč tome što su i oni briljirali u zatvorenom prostoru.

Gejmerski novinar Chris Scullion napisao je na X: 'Godina je Gospodnja 2024., a Sky News još uvijek govori ljudima koji igraju videoigre da izađu van i udahnu malo svježeg zraka, na isti dan kada hvale 16-godišnjeg igrača pikada".

"Znam da vjerovatno nije bila namjera na ovaj način, ali kakva je to tužna, zlobna stvar za reći, pogotovo o djetetu", dodaje jedan od komentatora.

Mnogi su Jayne Secker poslali pitanje: "A koliko si ti osvojila svjetskih titula i rekorda sa 13 godina?"

"Kakav malodušan, samozadovoljan i užasan način omalovažavanja uspjeha ovog djeteta. Kao majka bila bih super ponosna. Ovo je zahtijevalo vještinu i odlučnost, briljantan posao!", navodi se u komentaru jedne žene.

Oglasi

Gibson je postigao 'True Killerscreen' u igri za samo 38 minuta - što znači da su blokovi padali velikom brzinom koja je natjerala igru ​​da se sruši - to je prije njega uspjelo samo umjetnoj inteligenciji.

Gibson igra Tetris od svoje 11 godine, vježbajući tri do pet sati dnevno.Tetris je jednostavna, ali zavodljiva igra padajućih kocki različitih oblika, koje je potrebno brzo preurediti da bi oblikovale čvrsti zid.

Videoigru je prvi stvorio sovjetski inženjer 1984. godine. Stvara potpunu ovisnost i ostaje komercijalni fenomen, lako najprodavanija video igra svih vremena, s više od pola milijarde preuzimanja samo na mobilnim uređajima. Gibson je igrao Tetris tokom live streama na svom YouTube kanalu.

"O moj Bože! Da! Onesvijestit ću se", rekao je 13-godišnjak shvativši da je srušio igru. "Ne osjećam ruke", poručio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi