18-godišnji Tunižanin priredio jednu od najvećih plivačkih senzacija u povijesti Olimpijade

Zlato iako se jedva plasirao u utrku

18-godišnji Tunižanin priredio jednu od najvećih plivačkih senzacija u povijesti Olimpijade

E. Škorić

Ahmed Hafnaoui kreator je jedne od najvećih plivačkih senzacija na Olimpijskim igrama.

Tunižanin koji ima 18 godina pobijedio je favorizovanog Australca Jacka McLoughlina i Amerikanca Kierana Smitha u utrci na 400 metara slobodno.

Hanfaoui je plivao u najtežoj stazi broj osam, pošto se jedva kvalifikovao za utrku, ali je na kraju uspio da nadoknadi 40 stotinki zaostatka i da ostvari pobjedu.

Utrku je završio s vremenom 3:43.36, gotovo dvije i pol sekunde brže nego u kvalifikacijama i postao je treći plivač u povijesti koji je stigao do zlata iz staze broj 8.

Takođe, ovo je prvo zlato za Tunis u ovoj disciplini i treće plivačko u njenoj povijesti.

"Jednostavno ne mogu vjerovati. Ovo je ostvarenje svih mojih snova. Nikad u životu nisam bolje plivao nego ovaj put. Posvećujem svoju medalju mami, tati i sestrama. Želim da budu ponosni na mene", rekao je u jednom dahu Tunižanin nakon utrke.

Top Komentari

Manager
prejak vam ovaj video :D
7 0
Interista1993
Pada na dopingu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi