Njemu ništa nije sveto: Vučić udario na košarkašku legendu
FOTO: EPA

Oštre reakcije predsjednika Srbije

Njemu ništa nije sveto: Vučić udario na košarkašku legendu

H. Zilić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očigledno ne bira sredtsva ni kada su u pitanju sportske i istinske legende ne samo Srbije, nego cijele regije i svijeta.

Na danšsjoj Sjednici Skupštine Srbije, predsjednik ove zemlje govorio je o prijemu Republike Kosovo u Međuanrodni olimpijski komitet.

Prilikom svog govora on se obrusio na legendu srpske, ali i svjetske košarke, Vladu Divca, koji je u tom momentu bio predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije.

"U Međunarodni olimpijski komitet? Pa ušli su! Što ne kažete ko je bio predsjednik MOK-a, koga napadate i ko ga je postavio. Što ne kažete to", rekao je Vučić i nastavio:

"Što obmanjujete javnost. Što ne kažete da ste vi postavili istaknutog srpskog sportistu koji je to dozvolio", aludirao je na Vladu Divca.

Podsjetimo, Kosovo je u MOK primljeno u decembru 2014. godine kada je na čelu srpskog komiteta bio Vlade Divac, legendarni košarkaš.

Oglasi

U tom vrijeme na stranu legendarnog košarkaša stao je i tadašnji ministar sporta Vanja Udovičić.

"Nama su, praktično, vezane ruke, u ovom slučaju drugi odlučuju o našoj sudbini i najavljuju da će donositi odluku koja će biti presedan nad presedanima u međunarodnom sportu", rekao je tada udovičić i dodao:

"Ovdje se politika ubacila u sport, što je apsolutno zabranjeno. Ukoliko MOK donese takvu odluku, onda svi postulati, nažalost, padaju u vodu i to je jako loše za budućnost međunarodnog sporta.“

Vučić je još jednom pokazao da ne bira sredstva ni kada su u pitanju istinske sportske legende.

Nema sumnje da će njegova reakcija izazvati dosta reakcija u Srbiji, ali i regiji.

Top Komentari

F1F
Šta je čudno od Qurčića?? 100 M. za 1 S!!! Sve rečeno još DAVNO...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi