Alex Zinardi stigao do zlata na Paraolimpijadi

Bivši vozač Formule 1

Alex Zinardi stigao do zlata na Paraolimpijadi

A. Haznadarević

Italijan Alex Zanardi, bivši vozač Formule 1 koji je izgubio obje noge nakon teškog  udesa 2001. godine, osvojio je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u vožnji bicikla na ručni pogon.

Ovaj 45-godišnjak, koji je svojevremeno nastupao za Benetton i Williams tokom petogodišnje F1-karijere, nastradao je tokom "Champ car" utrke u Njemačkoj prije 12 godina.

 

Čuveni Italijan je na Igrama u Londonu 16 kilometara prevezao za 24 minuta i 50,22 sekunde, što je za 27 sekundi bilo brže od drugoplasiranog Nijemca Norberta Mosandla, dok je treći bio branilac titule, Oscar Sanchez iz SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.