Tuka: Uvijek ste mi dodatni vjetar u leđa!

Peto mjesto osvojio na dvoranskom prvenstvu

Tuka: Uvijek ste mi dodatni vjetar u leđa!

S. Mlaćo

Amel Tuka je osvojio peto mjesto u finalu trke na 800 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvo u nedjelju.

Tuka je istrčao vrijeme 1:47.37 i nije uspio da se domogne postolja u utrci gdje su dominirali domaći takmičari iz Poljske

Sada se oglasio preko svoje facebook stranice, te se zahvalio svima koji su mu pružali podršku.

"Prije svega želim da se zahvalim svima na velikoj podršci koju mi pružate sve ovo vrijeme a posebno tokom ovog dvoranskog prvenstva! Uvijek ste moj dodatni vjetar u leđa!
Što se tiče općenito ovog zimskog dijela sezona, jako sam zadovoljan trenažnim procesom i ostvarenim rezultatima! Sve ove trke sam odradio iz velikih baznih treninga koji će mi tek dati prave rezultate u ljetnom dijelu sezone!
Ostvario sam oba zacrtana cilja u ovom dijelu sezone:
-rekord BiH i rekord Balkana 800m-1:45.95
-finale Evropskog prvenstva u dvorani
Odmora nema, nastavljamo sa treninzima i pripremama za najveće takmičenje na planeti, Olimpijske igre! Čeka me mnogo mnogo rada, ali sam spreman da odgovorim na sve izazove, i da ponosno predstavljam svoju zemlju, moju lijepu Bosnu i Hercegovinu!
Uzdam se u dragog Boga i svoj rad!", napisao je Tuka.

3/3 ✅ ❤️🇧🇦❤️ Prije svega želim da se zahvalim svima na velikoj podršci koju mi pružate sve ovo vrijeme a posebno tokom...

Posted by Amel Tuka on Monday, March 8, 2021

Top Komentari

user1598977538
Bosna te voli
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti