Jeziva scena iz bazena za sve je bila previše: Amerikanki zabranjen večerašnji nastup
Foto - EPA

Anita Alvarez neće sudjelovati u timskom takmičenju

Jeziva scena iz bazena za sve je bila previše: Amerikanki zabranjen večerašnji nastup

M. Šljivak

Anita Alvarez našla se u centru pažnje nakon šokantne scene tokom nastupa u umjetničkom plivanju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Amerikanka se onesvijestila dok je izvodila vježbu, bila je bez daha dvije minute u vodi, a život joj je spasila trenerica koja je skočila u vodu za njom.

Iako je jedva ostala živa prije dva dana, Anita je imala namjeru da se takmiči u današnjem timskom finalu. Međutim, to joj Svjetska plivačka federacija (FINA) nije dozvolila.

Nekoliko sati pred timsko finale došla je vijest o zabrani nastupa Aniti Alvarez jer smatraju da je suviše rizično da se ponovo takmiči.

Anita se nakon ove odluke FINA nije oglasila, a pred današnje takmičenje bila je spremna da se vrati.

"Osjećam se dobro i zdravo", napisala je na društvenim mrežama i dodala je:

"Sjećam se da sam imala zaista vrhunski nastup, možda i najbolji dosad. Zbog toga sam ponosna. Dala sam sve od sebe i posljednje čega se sjećam je da sam samo počela tonuti i da se nisam dobro osjećala. To je sve čega se sjećam", istakla je Anita.

Međutim, na kraju od njenog nastupa večeras neće biti ništa, a vidjet ćemo šta će se desiti s njenom karijerom u budućnosti.

Top Komentari

BHPatrola
Koje budale, sto je pustaju za takmicenje, pa ta nezna hodati 5 metara kako treba, da se ona takmici s neskim, ta nista nezna, svaki sport sto radi nezna, pa place onda kada pogrijesi, koji blam od zene, mora nauciti da ostavi stvari koje voli, jer nije dobro za nju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi