Armstrong: 15 miliona oboljelih je mnogo važnije od mene

Nije više predsjednik fondacije

Armstrong: 15 miliona oboljelih je mnogo važnije od mene

A. Beganović

Jedan od najboljih biciklista svih vremena, Lance Armstrong, odstupio je s mjesta predsjednika Livestrong fondacije, neprofitabilne organizacije koju je upravo osnovao Arsmtrong za podršku ljudima u borbi protiv raka.

"Kako bi poštedio fondaciju bilo kakvog negativnog učinka zaključit ću svoje predsjedavanje", između ostalog je u zvaničnom saopštenju naveo Armstrong.

Podsjetimo, Američka antidopinška agencija prije desetak dana objavila je dokument kojim optužuje Armstronga za uzimanje dopinga.

U isto vrijeme ovaj američki biciklista je ostao i bez nekoliko sponzora, a u saopštenju je još dodao:

"Iza mene, moje porodice i prijatelja su dosta teški mjeseci, no nema veze. Borim se i dalje, a kroz svoju organizaciju želim pogati ljudima širom svijeta. Odstupio sam sa mjesta predsjednika jer je naravno 15 miliona oboljelih mnogo, mnogo važnije od mene. Nastavljamo se boriti za njih na neki drugačiji način."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti