Ostao bez roditelja, a sada je hrvatska nada za olimpijsku medalju: "Obećao sam majci..."
Foto: Ivan Peric / CROPIX

Mladi gimnastičar

Ostao bez roditelja, a sada je hrvatska nada za olimpijsku medalju: "Obećao sam majci..."

Haris Zilić

Bliže nam se Olimpijske igre u Parizu do čijeg starta je ostalo malo više od mjesec dana, tako da se lagano atmosfera zagrijava za najveće sportsko takmičenje na svijetu.

Riznicu medalja u Parizu žele podebljati sportisti i sportistkinje iz Hrvatske koji će u dosta disciplina imati svoje adute.

Jedan od onih koji tiho kuca na vrata Olimpa je mladi 23-godišnji gimnastičar Aurel Benović, a za njega su mnogi mišljenja da bi mogao biti potajni favorit za medalju u Parizu.

Riječ je o momku koji iza sebe ima veoma tešku životnu priču koja ga je ojačala i dala mu još veći motiv za sportska dostignuća.

Benović doalzi iz Osijeka. Ovaj mladi gimnastičar osvojio je četvrto mjesto ove godine u finalu partera na posljednjem natjecanju Svjetskog kupa u Dohi, koje mu je osiguralo Olimpijske igre u Parizu, a time je ispunio obećanje majci, koje joj je dao na samrti.

Aurel je nažalost kao mlad čovjek ostao bez oba roditelja, otac mu je preminuo dok je još bio dječak, a dugo godina se brinuo i za bolesnu majku koja je nažalost također preminula.

Oglasi

Emotivna poruka za majku

Mladi hrvatski gimnastičar je sve dirnuo emotivnom objavom posvećenoj pokojnoj majci nakon plasmana u Pariz na Olimpijske igre.

"Obećao sam joj, zbog nje sam tu gdje jesam i hvala joj na svemu. Ovo je za nju, volim te mama", napisao je Benović.

Posljednje četiri sezone Benović bilježi odlične rezultate u Svjetskom kupu, a 2020. godine je u Mersinu stigao i do srebra na Evropskom prvenstvu.

Gimnastiku je počeo trenirati sa četiri godine, a nastup u Parizu će mu biti prve Olimpijske igre.

Momak koji je veoma mlada osjetio životnu borbu tiho najavljuje i rezutlate u Parizu gdje ne ide samo da se prošeta, iako je odlazak na Olimpijske igre kruna njegove karijere.

Aurel će nastupiti na parteru, koji je njegova najjača disciplina, te na preskoku, a njegov trener Vladimir Mađarević smatra da ovaj momak može puno toga napraviti u Parizu.

Dvije sedmice prije početka Olimpijskih igara proslavit će svoj 24. rođendan, a ne treba ni pogađati koji bi najljepši poklon bio - naravno, olimpijska medalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi