Banja Luka je sportski centar BiH: S ovim podatkom se malo ko može pohvaliti u Evropi
FOTO: SD Borik

Ravno podvigu

Banja Luka je sportski centar BiH: S ovim podatkom se malo ko može pohvaliti u Evropi

H. Zilić

Bosna i Hercegovina se može pohvaliti nesvakidašnjom situacijom u evropskom sportu, tačnije u glavnoj ulozi je Banja Luka.

Grad na Vrbasu trenutno u obje konkurencije muškoj i ženskoj ima sve klubove u društvu najboljih kada su u pitanju četiri vodeća kolektivna sporta.

U fudbalu su to FK Borac i ŽFK Banja Luka. U rukometu RK Borac i ŽRK Borac, u odbojci su BL Volley i OK Borac, dok u košarci imaju KK Borac te ŽKK Orlovi, ŽKK Mladi Krajišnik i ŽKK Feniks.

Obzirom da Banja Luka ima oko 190.000 stanovnika, ovakav procenat klubova u kolektivnim sportovima je ravan i podvigu.

Primjera radi, ovim se podatkom u Evropi ne mogu pohvaliti prijestolnice poput Madrida, Rima, Varšave...

Banja Luka je u društvu Lisabona, Beograda, Pariza...

Ako ovome dodamo da Banja Luka ima i klub u futsal PLBiH, a to je KMF Policajac, dolazimo do još veće cifre.

Pored navedenog, klubovi nisu prolaznici, pa su tako neki i u utrci za trofeje ove sezone, a to su BL Volley, FK Borac, RK Borac, ŽRK Borac, ŽKK Orlovi, ŽKK Feniks.

Dakle u obzir se uzimaju samo rezultati grada, a ne šire jedinice kao što je Kanton.

Promo

Top Komentari

VIP
FKrupa je takođe na teritoriji grada Banja Luka i finansira se iz budžeta grada. Ovaj tekst može poslužiti zatucanim paćenicima da spoznaju zašto je BORAC velikan a Banjaluka metropola u odnosu na sve ostale u BiH kad je sport u pitanju. Borac je osvajao prvenstva i kup BiH i u fudbalu, košarci, rukometu... Važno je reći i Vaterpolo klub Borac koji se takmiči u ligi Srbije jer ovde nema s kim igrati. Neuim i Sarajevo samo imaju klubove. Kuglaši su prvaci. Banjaluka ima više olimpijskih medalja od bilo kojeg grada u BiH pa svi zajedno pa x2. Banjaluka je bila i ostala centar. To što se ovi zatucani ruralci sad nešto iščuđavaju i vrijeđaju to govori o njima. Politika je u Laktašima koji su praktično dio Banjaluke pa eto jedna Igokea igra tamo. Kad se samo sjetim derbija Borac Igokea u Boriku to je bilo u domenu Zvezda Partizan u Pioniru. Ludnica.
16 12
Baco
Namjestene lige u svemu,sve ste kupili zahvaljujuci Srbiji i Mtelu .Sta vam to znaci ako nemate sluha za ljudskost e tu ste na ljestvici na dnu.Ucestovat u Genocidu i isti podrzavat je poraz kao naroda....
12 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi