Barceloneta i Radnički iz Kragujevca u finalu

Final Six Lige prvaka

Barceloneta i Radnički iz Kragujevca u finalu

U finalu Lige prvaka u vaterpolu igrat će Radnički iz Kragujevca i domaća Barceloneta. U prvom polufinala, Radnički je bio siguran protiv Partizana 9:4. Partizan koji je ove sezone u velikim finansijskim problemima, napravio je puno ulaskom u polufinale, međutim protiv Radničkog nije imao previše šansi.

U trećoj četvrtini Radnički je poveo 7-3, a sve je bilo jasno nakon gola Borisa Zalokovića za 8:3 na otvaranju posljednje dionice. Upravo je Zloković sa četiri gola bio najbolji kod Radničkog, Zdravko Radić je na golu upisao 14 odbrana. Kod Partizana iskusni Soro je imao osam odbrana (8/17), Dušan Mandić se jedini dva puta upisao u strijelce. Ovaj prvi polufinalni susret odigran je po jakoj kiši koja očito nije smetala previše Kragujevćanima.

Drugo polufinale je bilo daleko zanimljivije. Primorje je vodilo 3:2, nakon čega slijedi katastrofalna druga četvrtina za sastav iz Rijeke. Sziranyi, Roca, Ubović, Perone i Español golom 35 sekundi prije kraja druge trećine donose veliku prednost Barceloneti 7:3. Riječani su učini sve kako bi do kraja dostigli taj zaostatak, uspjeli su preko Varge doći na -1, ali je njihove nade za ulazak u polufinale pokopao Español golom za 10:8, 4:49 prije kraja utakmice.

Albert Español je sa tri gola bio prvi strijelac Barcelonete, dok je Pinedo Daniel ostao na 50 posto odbrana (8/16). Na drugoj strani Frano Vićan je sa svega pet odbrana podbacio, dok su Varga i Garcia dodali po dva gola.

Polufinala:
Radnički - Partizan 9:4
Barceloneta - Primorje 10:8  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti