Bahati roditelji su ozbiljan problem u sportu - Jeziva scena s terena obilazi svijet
Nevjerovatne scene na utakmici srednjoškolskih bejzbol ekipa u Sjedinjenim Američkim Državama (Foto: Screenshot)

Ludilo

Bahati roditelji su ozbiljan problem u sportu - Jeziva scena s terena obilazi svijet

Midhat Šljivak
Teme:

Roditelji mladih sportista i njihove nerealne želje za svoju djecu često su ogroman problem za trenere, ali i za ljude koji samo rade svoj posao tokom određenih događaja. Jedan takav primjer dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je jedan roditelj nokautirao 63-godišnjeg sudiju na bejzbol meču.

Roditelji itekako znaju otežati život vlastitoj djeci. Česte su situacije u kojima forsiraju klince do maksimuma pokušavajući preko njih ostvariti svoje snove i na sportskim borlištima se ponašaju bahato i bezobrazno.

Ovakve situacije su postale stalni problem širom svijeta, a snimak koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država šokirao je cijeli svijet i pokazuje apsolutni bezobrazluk jednog oca.

Jorge Ignacio Aponte-Gonzalez sredinom prošlog mjeseca je brutalno nokautirao 63-godišnjeg sudiju nezadovoljan njegovim ukorom prema sinu tokom utakmice srednjoškolskih ekipa na Floridi.

"Klinac je ometao igru, pa mu je sudija rekao da se smiri. Održavao je kontrolu. Došlo je potom do razmjene riječi, ne znam tačno o čemu se radilo, ali to je uznemirilo oca", rekao je šerif Osceola Countyja Marco Lopez.

Nakon razmjene riječi sudija je otišao da odmori i da se zamijeni s kolegom u nekoliko inninga. Aponte-Gonzalez je došao do njega i zatim ga je brutalnim udarcem nokautirao.

Oglasi

Šokiralo je to druge roditelje i dječake koji su bili na terenu. Ubrzo su potrčali kako bi pomogli nesretnom čovjeku.

"Sudija je 63-godišnjak. Ratni je veteran američke vojske i ovo radi jer voli bejzbol i kako bi se odužio zajednici. Voli posvećivati vrijeme bejzbolu i djeci", dodao je šerif Lopez.

Policija je ubrzo uhapsila Aponte-Gonzaleza. On je na razgovoru istakao da je samo štitio dijete i nije pokazao kajanje zbog onog što je uradio.

Nasilnik je pušten uz kauciju od 1500 dolara. Sudija je odlučio tužiti udarača za napad i vrlo je moguće da će on otići određeno vrijeme iza rešetaka.

Pogledajte snimak događaja uz napomenu da su scene uznemirujuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi