BiH bez poraza u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Mininogometna selekcija remizirala sa Kazahstanom

BiH bez poraza u četvrtfinale Evropskog prvenstva

M. Šljivak

Mininogometaši Bosne i Hercegovine remizirali su danas sa Kazahstanom (1:1) u posljednjoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva u Ukrajini.

Nakon tri pobjede iz tri meča naša selekcija je već ranije osigurala plasman u četvrtfinale, ali je samo bilo pitanje sa koje pozicije će otići među osam najboljih.

Kazahstan se pokazao kao izuzetno jak rival. Činjenica da su u dosadašnjem dijelu prvenstva primili samo jedan gol govori o kakvoj ekipi se radi, a na kraju je ovaj duel završen bez pobjednika.

Prvo poluvrijeme je donijelo nekoliko šansi, ali ne i golove. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, ali je Kazahstan u 24. minuti preko Karagulova došao do vodstva od 0:1.

Imale su potom obje selekcije nekoliko šansi. Briljirao je kazahstanski golman sa nekoliko fantastičnih odbrana, ali je u posljednjoj 40. minuti ipak kapitulirao. Za konačnih 1:1 pogodio je Marko Vujica i BiH je osvojila prvo mjesto u grupi.

Naš tim sada čeka protivnika u četvrtfinalu, a to će biti drugoplasirani tim iz grupe D gdje se za prolaz dalje bore Češka, Srbija i Mađarska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije