Kupreškić: Svi nas mnogo cijene i gledaju sa respektom

Bh. mininogometaši sjajni na EP u Ukrajini

Kupreškić: Svi nas mnogo cijene i gledaju sa respektom

S. Mlaćo

Mininogometna reprezentacija BiH sjajno igra na EP u Ukrajini. Naši momci osvojili su srca i protivničkih navijača, a mnogi nas vide kao jednog od favorita za osvajanje medalje.

Ipak, selektor Josip Kupreškić u razgovoru za SportSport.ba ističe da naša reprezentacija ide od utakmice do utakmice, te da su svi sada okrenuti samo večerašnjem duelu sa Kazahstanom.

Reprezentacija BiH je već izborila plasman u četvrfinale EP, te na SP u Australiji koje se igra naredne godine.

"Mi smo zadovoljni. Ostvarili smo naš prvi cilj. Posljednju utakmicu odigrali smo protiv Bugarske, kvalitetne reprezentacije koja je veoma uigrana i ima dosta kvalitetnih pojedinaca. Mi smo zaista odigrali savršeno, disciplinovano i mogli smo postići još koji pogodak", priča Kupreškić za SportSport.ba.

Priznaje da našu selekciju na Evropskom prvenstvu svi respektuju.

"Svi nas gledaju sa respektom, a mi idemo korak po korak. Gledamo sada samo na meč sa Kazahstanom, važan meč u borbi za prvo mjesto, a nama je i remi dovoljan da budemo prvi. Kazahstan je veoma kvalitetan, 2016. godine su bili prvaci Evrope, tako da je o njima suvišno govoriti".

Sa EMF EURO 2018 dolaze prelijepe slike. I sam Kupreškić ističe da je sve organizovano na vrhunskom nivou.

"Organizacija je na visokom nivou, Kijev je prelijep grad. Stadioni, uslovi, suđenje..., zaista imam samo riječi hvale. Moram istaći da na prvenstvu sudi i jedan sudija iz BiH, a radi se o Oliveru Žiliću iz Viteza", dodao je Kupreškić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi