BiH danas u Riju protiv Irana brani zlato

Finale u sjedećoj odbojci

BiH danas u Riju protiv Irana brani zlato

E. Čaušević

Bh. reprezentacija u sjedećoj odbojci danas u Riju igra finalnu utakmicu Paraolimpijskih igara protiv selekcije Irana.

Zlatni momci još jednom su opravdali sva očekivanja i izborili finale Paraolimpijade u brazilskom Riju. Poznato je da bh. selekcija brani zlatnu medalju koju je osvojila prije četiri godine u Londonu, ali današnji meč neće biti nimalo lagan za naše momke.

Bh. reprezentacija danas za protivnika ima Iran koji je pored BiH bio glavni favorit za osvajanje zlata. Naša ekipa na Paraolimpijadi u Riju već je odmjerila snage protiv ove selekcije kada smo poraženi u grupnoj fazi sa 3:0. Ipak, naša ekipa vjeruje da se taj rezultat neće ponoviti, te da mogu odbraniti zlato.

Ovo je okršaj vjerovatno dva najveća rivala u sjedećoj odbojci. Bh. reprezentacija zlatu medalju osvojila je u Atini 2004. i Londonu 2012. godine, a Iranci su bili zlatni u Sidneju 2000. i Pekingu 2008. godine.

U polufinalu BiH je sa ubjedljivih 3:0 savladala Egipat, dok je Iran bio bolji od Brazila sa istim rezultatom.

Finalna utakmica igra se danas od 17 sati. Za treće mjesto igraju Egipat i Brazil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi