BiH u finalu igra protiv starog poznanika

Rival je selekcija Irana

BiH u finalu igra protiv starog poznanika

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u finale Paraolimpijskih igara u Rio De Janeiru.

Naš tim je rezultatom 3:0 savladao reprezentaciju Egipta i izborio plasman u peto uzastopno finale Paraolimpijskih igara, gdje će za protivnika imati selekciju Irana.

Iran je stari poznanik i rival naše selekcije a u finale se plasirao pobjedom nad Brazilom. Iranci su slavili sa 3:0, a po setovima je bilo 25:20, 25:19 i 25:17.

Zanimljivo je istaći da je Iran bio naš protivnik i u prethodna četiri finalna okršaja, a do sada obje selekcije imaju po dvije pobjede. Podsjetimo, na ovim Paraolimpijskim igrama je naš tim u grupnoj fazi poražen od Irana sa 3:0.

Naši zlatni momci brane zlatnu medalju iz Londona gdje su u finalu savladali Iran sa 3:1. Poželimo im da isto učine i u nedjelju, kada je zakazano finale (17:00).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi