Zlatni ljiljani su dali sve od sebe, ali nisu uspjeli: Iranu rekordna osma titula

Poraz u finalu u Sarajevu

Zlatni ljiljani su dali sve od sebe, ali nisu uspjeli: Iranu rekordna osma titula

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je večeras od velikog rivala Irana u finalu Svjetskog prvenstva koje se igralo u Sarajevu. Iranci su slavili u tri seta. Bilo je 26:24, 32:30, 25:12.

Zlatni ljiljani su u šestom uzastopnom finalu odigrali dobar meč, ali nažalost nisu dobili četvrtu zlatnu medalju, dok su Iranci stigli do rekordne osme titule svjetskog prvaka.

Naši stari rivali u Sarajevu su odigrali perfektno prvenstvo, a sve su začinili pobjedom u finalu nad bh. reprezentacijom, koja je u svakom setu bila blizu, ali svaki put bi uz malo sreće Iran izlazio kao pobjednik.

U prvom setu vodili smo 23:22, imali dvije set lopte, ali nismo ih iskoristili, dok Iran svoju jednu jest pa je poveo sa 1:0.

Od početka drugog seta Iranci imaju solidnu prednost, ali smo se uspjeli dobrom serijom vratiti, izjednačiti, pa povesti. Imali smo čak tri set lopte u drugom setu, no Iranci sve to spašavaju, te osvajaju i drugi set.

U trećem setu Iran kontroliše stvari, stvorio je na početku solidnu prednost, a bh. reprezentativci nisu imali snage da se vrate, pa je Iran bez osvojenog seta postao ponovo prvak svijeta.

Zaista šteta, posebno zbog načina na koji smo gubili i prvi i drugi set, gdje smo mogli lako da mi budemo u dobroj prednosti, ali Iranci su tu koji su u određenim momentima imali i sreće, ali i dovoljno koncentracije, pa iskreno govoreći i znanja da poene odvedu na svoju stranu,

Naši momci su tokom cijelog turnira imali sjajnu podršku, bila je ona izražena i večeras tokom cijelog meča, ali nažalost uslijedio je prvi poraz na turniru. Do finala Zlatni ljiljani su izgubili samo jedan set, dok eto Iran nije ni seta prepustio rivalima.

U svakom slučaju, respekt za naše momke, za sve ono što pokazuju već godinama, uz nadu da će veoma brzo da dođe i četvra titula svjetskog prvaka. Do tada, čestitke Irancima, bili su perfektni, potpuno zasluženo su na tronu.

Top Komentari

Samo_Realno
Pa drugi na svjetu , cestitke na uspjehu nema sta.
9 0
bazaorao
Glavu gore. Vi ste za nas zlatni
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi