Završio karijeru u najboljim godinama, pa u sedam mjeseci postao milioner prodajom sličica
Sedam godina je igrao u NFL-u, bio je standardan linebacker, ali dobijao je premalo novca za ono što je radio na terenu. Sada je mnogo sretniji bez previše muke (Foto: Instagram)

Nevjerovatna priča

Završio karijeru u najboljim godinama, pa u sedam mjeseci postao milioner prodajom sličica

M. Šljivak

Nevjerovatnu životnu priču iza sebe ima nekadašnji igrač američkog fudbala Blake Martinez. On je odlučio okončati profesionalnu karijeru s 28 godina i posvetio se neobičnom biznisu. Počeo je s prodajom rijetkih Pokemon sličica i u nekoliko mjeseci je zaradio pravo bogatstvo.

Blake Martinez nekada je bio uspješan NFL linebacker. Proveo je šest godina u NFL-u nastupajući za Green Bay Packerse i New York Giantse, da bi zatim nakon samo četiri utakmice 2022. godine napustio Las Vegas Raiderse i odlučio je okončati profesionalnu karijeru.

To mu se ispostavio kao pravi potez u životu jer je samo u nekoliko mjeseci Martinez postao milioner. On je razvio biznis s prodajom rijetkih Pokemon sličica i ide mu zaista dobro.

Blake je neposredno pred kraj karijere prodao rijetku Pokemon Illustrator sličicu. Za nju je dobio 672.000 dolara i shvatio je da može mnogo lakše zaraditi novac nego igrajući u NFL-u.

Istog trenutka je saopštio da odlazi iz lige. Posvetio se potpuno svom novo biznisu i to mu se itekako isplatilo jer je u samo sedam mjeseci koliko je u poslu zaradio pet miliona dolara.

Oglasi

On je sakupljao sličice još kao dijete. Imao je svoju kolekciju, a zatim je počeo kupovati i od drugih te je davao i po 30.000 dolara za kutije sličica. Znao je šta radi.

"Nekada sam bio šef odbrane, pozivao sam akcije, ali kada sam počeo ovaj posao osjećao sam se kao da vodi kompletan tim", rekao je Martinez za CNBC.

Tvrdi da mu igranje u NFL-u uopšte ne nedostaje. Budio se nekad u bolovima, a sada je sretan i nasmijan.

"Svaki dan kad se probudim konačno nemam bolove. Ne boli me rame, ne bole me leđa. Doduše, bole me prsti od otvaranja oko 1.000 pakli sličica dnevno. Ali, definitivno ću nastaviti s ovim", rekao Martinez.

Treba istaći da je u samo sedam mjeseci on zaradio pet puta više novca nego kroz sedmogodišnju NFL karijeru u kojoj je uzeo 'samo' milion dolara.

Nekadašnja zvijezda univerziteta Stanford NFL karijeru je započeo u Green Bay Packersima (2016-2019), a zatim je potpisao trogodišnji ugovor s New York Giantsima.

U prvoj godini je bio standardan da bi prošle godine nakon samo utakmice godine potrgao ligamente koljena zbog čega je propustio ostatak sezone. Giantsi su mu potom uručili otkaz. Potpisao je za Raiderse, a zatim je iznenada donio odluku o okončanju karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi