Prodao skupocjenu sličicu i istog trenutka završio karijeru
Blake Martinez je imao u vlasništvu rijetku Pokemon sličicu koja mu je na kraju donijela bogatstvo

Nevjerovatno

Prodao skupocjenu sličicu i istog trenutka završio karijeru

M. Šljivak

Rijetkost je vidjeti da neki profesionalni sportista odluči okončati karijeru u 28. godini, osim ako nije u pitanju neka teža povreda, pa je odlazak u penziju linebackera Las Vegas Raidersa Blakea Martineza iznenadila mnoge.

Blake Martinez odlučio je završiti karijeru u 28. godini i poprilično je iznenadio mnoge ljubitelje NFL-a jer se radilo o momku koji je bio standardan član New York Giantsa prošle sezone.

Ove godine potpisao je za Raiderse. Ipak, za ovaj tim nije odigrao nijedan meč, pa se odlučio da završi karijeru.

On se odlučio na odlazak u penziju nakon što je prodao rijetku Pokemon Illustrator sličicu. Od nje je zaradio nevjerovatnih 672.000 dolara, odnosno više od pola plate koju je imao u Raidersima (1.12 miliona).

Nakon što je uzeo ogromnu cifru za rijetku sličicu, odlučio je završiti karijeru. Napisao je kako će se fokusirati na porodicu i neke nove stvari koje voli.

Oglasi

"Povlačim se iz fudbala. Imao sam nezaboravno putovanje s nevjerovatnim franšizama i stekao doživotne prijatelje", napisao je on u oproštaju i nastavio je:

"Odabrao sam odlazak kako bih se posvetio porodici i nekim drugim strastima koje me privlače. Uzbuđen sam zbog novog početka. Hvala svima koji su me podržavali tokom godina", rekao je Martinez.

Interesantno je svakako da je 28-godišnji Martinez ranije prodao još nekoliko Pokemon sličica koje su mu donijele 2.3 miliona dolara. Njemu se sakupljanje poprilično isplatilo.

Nekadašnja zvijezda univerziteta Stanford NFL karijeru je započeo u Green Bay Packersima (2016-2019), a zatim je potpisao trogodišnji ugovor s New York Giantsima.

U prvoj godini je bio standardan da bi prošle godine nakon samo utakmice godine potrgao ligamente koljena zbog čega je propustio ostatak sezone.

Giantsi su mu potom uručili otkaz. Potpisao je za Raiderse, a zatim je iznenada donio odluku o okončanju karijere.

Promo

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi