U šta se to sport pretvorio? Nema boksa, karateta i dizanja tegova, ali tu je breakdance

Velike promjene u Parizu

U šta se to sport pretvorio? Nema boksa, karateta i dizanja tegova, ali tu je breakdance

Edmir Škorić
Teme:

Karate su kao sportska disciplina bile uvrštene u program Olimpijskih igara u Tokiju, no u Parizu 2024. godine ih neće biti.

Osim karatea, na najvećoj sportskoj smotri neće biti ni boksa, a ni dizanja tegova, barem sudeći prema riječima predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha.

"Zabrinuti smo zbog stanja u ove dve federacije. Postoje ogromni problemi kako funkcionišu. Pratimo ih veoma pažljivo. Uskoro ćemo izaći sa svim informacija u interesu prije svega sportista".

Boks je uistinu u krizi, a nedavno se pojavila vijest o velikoj broju namještenih mečeva, što se smatra dodatnom blokadom za uvrštavanje ovog sporta u Olimpijske igre u Parizu.

Međutim, umjesto da poradi na otklanjavanju svih problema, iz Međunarodnog olimpijskog komiteta samo su očigledno prekrižili određene sportove i discipline.

U međuvremenu, poznato je da će breakdance biti uvršten među sportove na Olimpijskim igrama u Parizu za tri godine.

Mnogi se s potpunim pravom pitaju gdje vodi ovo sve i šta je sa sportom kakvog ga svi odavno poznaju?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti