Bonhomme bolji od Archa u Portu

Red Bull Air Race

Bonhomme bolji od Archa u Portu

M. Skaka

Paul Bonhomme slavio je u jučerašnjem trileru u Portu pred rekordnim brojem gledalaca. Čak 720.000 Porugalaca i turista gledalo je jučerašnji Red Bull Air Race spektakl.

Pobjedom u Portu Bonhomme je stigao na 4 boda prednosti u odnosu na prošlogodišnjeg prvaka, Austrijanca Hennesa Archa. Austrijanac je zauzeo drugo mjesto, dok je na trećem završio rookie Matt Hall koji je ovim uspjehom sa petog mjesta u ukupnom poretku stigao na odlično treće.

«Hvala Porto!» uzviknu je Bonhomme nakon što je primio trofej za pobjednika trke. «Ovo je divan grad i zaista sam uživao u boravku.», dodao je on.

Za razliku od Britanca, Arch nije bio zadovoljan. «Nakon jučerašnjih kvalifikacija, odlučio sam da moram letiti vrlo oprezno.», rekao je on. «Ali oprez nije moj stil. Moram bar pokušati da budem najbrži. U Barcelonu idem samo sa jednum ciljem, a to je da napadnem i Paulu otežam put do titule. Mislim da on već osjeti pritisak, pogotovo jer je ruta u Barceloni veoma dobra za moj avion.».

Posljednja utrka prvenstva u kojoj će se odlučiti ko će biti ovosezonski prvak, vozi se u Barceloni 3. i 4. oktobra.

rn rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.