Bosna i Hercegovina izrazila interes za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2022 u futsalu

Naša zemlja jedna od sedam zainteresovanih

Bosna i Hercegovina izrazila interes za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2022 u futsalu

UEFA je danas objavila da je sedam zemalja izrazilo interes za organizovanje EURO 2022 u futsalu, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Pored naše države, interes su iskazale Francuska, Kazahstan, Litvanija, Holandija, Portugal i Švedska, a ime pobjednika će biti poznato u septembru ove godine.

Inače, zemlje su imale priliku da izraze zainteresovanost za organizaciju ovog takmičenja do 21. januara, a pomenuto iskazivanje nije obavezujuće te će se finalne kandidature morati potvrditi do 30. maja.

Izvršni odbor UEFA-e će 24. septembra ove godine odlučiti ko će biti domaćin EURO-a 2022.

Inače, do sada je Evropsko prvenstvo u futsalu brojalo 12 timova, a od 2022. godine će brojati 16 i igrat će se svake četiri godine.

Posljednje Evropsko prvenstvo u futsalu je održano prošle godine u Sloveniji, a pretprošlo 2016. godine u Srbiji. Titulu prvaka Starog kontinenta brani Portugal.

Promo

Top Komentari

Chupy
Na kojem smo nivou u svim sverama zivota, "bacanje pogleda u zrak", to nam prilici da organizujemo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi