Bosna i Hercegovina poražena od Rusije u finalu Evropskog prvenstva

Ispustili smo pobjedu

Bosna i Hercegovina poražena od Rusije u finalu Evropskog prvenstva

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je srebro na prvenstvu Evrope. Zlatni ljiljani su u današnjem finalu poraženi od Rusije sa 2:3, po setovima 24:26, 25:23, 25:23, 22:25 i 15:17.

Rusija je kontrolisala igru tokom kompletnog prvog seta. Igrali su zaista odlično, ali predaje bh. tima nije bilo i u finišu prvog seta su naši momci odigrali fantastično.

Sa pet vezanih poena bh. tim dolazi do velikog preokreta i set lopte na 24:23. Međutim, Rusi su najbolji kada je najpotrebnije, osvajaju tri vezana poena i osvajaju prvi set sa 24:26.

Rusi bolje otvraju drugi set. Poveli su sa 3:0, ali se veoma brzo bh. tim vraća u igru i osvaja četiri vezana poena.

Izjednačena igra viđena je većim dijelom drugog seta. Obje selekcije su imale periode bolje igre u kojima su dolazile do prednosti od dva poena, ali je neizvjesnost trajala sve do kraja drugog seta.

Bh. tim se ovog puta u ključnim trenucima bolje snalazi i osvaja drugi set sa 25:23 i dolazi do izjednačenja u setovima (1-1).

Rusija serijom od 0:5 otvara treći set, ali Zlatni ljiljani se ubrzo vraćaju i dolaze do dva poena prednosti 12:10.

Do kraja trećeg seta Bosna i Hercegovina igra zaista odlično. Većinom su naši odbojkaši imali prednost i na kraju su uspjeli i ovaj dio meča dobiti sa 25:23 i poveli su sa 2-1 u setovima.

Ponovo je Rusija imala bolje otvaranje i četvrtog seta. Imali su ponovo početnih 6:1, ali bh. selekcija ponovo jako brzo vraća u set i dolazi do izjednačenja na 8:8.

Rusi su bili ti koji su imali većinom prednost u ovom dijelu igre, ali nije im bh. tim dopuštao da se previše odvoje. Ponovo se ušlo u neizvjesnu završnicu seta, Rusi su ovog puta bili bolji, dobili su set 22:25 i izjednačili na 2-2 u setovima.

U odlučujući peti set konačno je i bh. tim bolje ušao. Poveli su sa 4:1, ali se ovog puta Rusija vraća jako brzo na 4:4. Ipak, naš tim ponovo pravi seriju kojom odlazi na 8:5, no protivnik je ponovo došao do izjednačenja na 9:9.

Imao je bh. tim i nekoliko meč lopti, nismo ih ikoristili, Rusi prvu jesu i došli su do osvajana petog seta sa 15:17 i osvajanja EP-a.

Top Komentari

premium
Ovo treba prva vijest biti sa naslovom BiH osvojila srebro a ne poražena sramite se. Svaka čast momci vi ste ponos države kakva god da je
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi