Bowling liga BiH: Remi Hambone i Minexa

Kompletirano 3. kolo Bowling lige BiH

Bowling liga BiH: Remi Hambone i Minexa

O. Lekić
Teme:

Treće kolo Bowling lige BiH otvorio je i svojevrsni derbi kola između Hambonea i Minexa. Igrači Hambonea nisu imali previše mjesta za kalkulacije, jer su u drugom kolu doživjeli težak poraz od Zenikoma, tako da im je ovaj meč bio ujedno i prilika da koliko-toliko održe priključak vrhu tabele.

Nakon četiri neizvjesna seta, do zadnjeg bacanja se nije moglo znati kako će meč završiti. Mogao je Minex i do punog plijena, ali je ipak na kraju meč završio sa miroljubivih 5:5. 

Branioci titule, Strike, su više nego rutinski savladali koaliranu ekipu Walter-Čelik rezultatom 10:0, dok je prošlogodišnji finalist, teže nego se očekivalo, savladao ekipu Ultre rezultatom 8:2. Club 072 bio je bolji od Amputirca 6:4 u meču gdje je odlučivala čunj razlika, dok je druga koalirana ekipa Pin pals-Čelik sa drugim sastavom, savladala seniore ovog sporta ekipu Pio/Mio rezultatom 7:3. 

Kolo je zatvorio sjajan duel između ekipa Time-out i Dalcom. Prva tri seta ekipa Dalcoma je imala prednost u čunjevima, iako je svaki set završavao nerješeno, te se u četvrti set ulazilo kao u foto finiš. Sjajne igre u četvrtom setu Koluha (240) i Delića (186), donijele su pobjedu ekipi Time-outa (6:4), te tako su donekle isprali gorak okus od poraza iz prvog kola. Ovo kolo slobodna je bila ekipa Nektara.

Na tabeli vodi Zenikom sa maksimalnim učinkom od 6 bodova, a slijede ga Strike, Dalcom, Club 072 i Pin pals-Čelik sa po 4 boda. Sredinu tabele drže Amputirac, Minex i Hambone sa po 3 boda, dok su u donjem dijelu tabele Time-out i Walter-Čelik sa po 2 boda, Ultra sa 1 bodom, dok su za samo dno prikovane ekipe bez ijednog osvojenog boda, Nektar i Pio/Mio.

U pojedinačnom poretku, prvi je Mahmud Rizvanović (185,75), drugi je Enver Tabaković (184,88), dok je treći Sanjin Bajramović (182,92) itd ...

Rezultati 3. kola

Hambone - Minex 5:5

Walter-Čelik - Strike 0:10

Ultra - Zenikom 2:8

Club 072 - Amputirac 6:4

Pin Pals-Čelik - Pio/Mio 7:3

Time-out - Dalcom 6:4 

Slobodna ekipa Nektar

Parovi 4. kola

Pio/Mio - Time-Out

Strike - Club 072

Minex - Ultra

Zenikom - Walter-Čelik

Amputirac - Pin Pals-Čelik

Nektar - Hambone

Slobodna ekipa Dalcom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti