Brady režirao novi preokret, Patriotsi idu na Super Bowl

Jacksonville Jaguarsi poraženi u finalu AFC-a

Brady režirao novi preokret, Patriotsi idu na Super Bowl

Ektuelni NFL šampioni New England Patriotsi su na svom terenu savladali Jacksonville Jaguarse u finalu AFC-a rezultatom 24:20, te su na taj način izborili plasman na Super Bowl LII koji je na rasporedu 4. februara.

Patriotsi su nakon prve četvrtine vodili sa 3:0 zahvaljujući field golu na samom početku utakmice, ali igrači Jacksonvillea u drugoj četvrtini postižu dva touchdowna i stižu do vodstva od 14:3.

James White međutim postiže touchdown za Patriotse, pa se na odmor otišlo prednošću domaćih od 14:10.

U posljednji period se ušlo prednošću Jaguarsa od 17:10. Domaći nakon field goala stižu do 20:10, ali onda u "neuništivi" Tom Brady preuzima stvari u svoje ruke, baca dva touchdown pasa za sjajnog Dannyja Amendolu i Patriotsi nešto više od dvije i pol minute prije kraja stižu do prednosti od 24:20.

Pokazalo se da su ova dva touchdowna dovoljna za pobjedu Patriotsa, koji će na Super Bowlu odmjeriti snage sa boljim iz finala NFC-a koji trenutno igraju Vikingsi i Eaglesi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi