Je li ovo najbolji potez u bilijaru ikad? Komentatori su pali u trans: "O, moj Bože, ovo je ludilo"
Nevjerovatna scena za stolom

Nestvarni Carl Morris

Je li ovo najbolji potez u bilijaru ikad? Komentatori su pali u trans: "O, moj Bože, ovo je ludilo"

Midhat Šljivak

Igrač bilijara Carl Morris pokazao je još jednom zašto ga zovu Houdini. Izveo je još jedan nestvaran potez.

Meč Carla Morrisa protiv Scotta Gillespieja donio je jedan od najboljih poteza koji su ikada viđeni u svijetu bilijara i Morris je opravdao nadimak Houdini.

Situacija za stolom je u tim trenucima za Morrisa bila gotovo bezizlazna. Bijela kugla bila je okružena žutim koje su pripadale njegovom rivalu, a njegova crvena je bila gotovo na rupi na suprotnoj strani i potpuno zatvorena za normalan udarac.

Međutim, za Morrisa ne postoji riječ nemoguće. To je i pokazao, te je izveo jedan od najboljih poteza svih vremena.

Udario je kuglu tako da je ona dobila nemoguću putanju. Izbjegla je žute kugle i krenula pravo na crvenu koja je zatim završila u rupi.

Oglasi

Ovaj nevjerovatni potez izazvao je oduševljenje i kod komentatora. Nisu mogli da vjeruju šta su upravo vidjeli.

"O, moj Bože! O, moj Bože. Kakav udarac. To je ludo", rekao je jedan od komentatora, a drugi je dodao:

"To je jedan od najboljih udaraca koje smo ikada vidjeli. Nevjerovatno."

I zaista je Morris izveo pravi spektakl. Pokazao je još jednom kakav je majstor za bilijarskim stolom i ne nosi uzalud nadimak Houdini po jednom od najčuvenijih mađioničara svijeta.

Na kraju je u ovom meču British Opena poražen od Gillespieja. Bio je prespor u 'razbijanju' kugli nakon što je meč završen rezultatom 8:8 na isteku vremena.

'Houdini' je bilijar počeo igrati s 14 godina, sa samo 17 je postao profesionalac, da bi s 21 godinom postao najmlađi prvak svijeta u historiji ovog sporta.

Osvajač je brojnih takmičenja širom svijeta i uz njegovo ime se veže više od 400 titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi