Chapmanu 30 miliona dolara za šest godina
Aroldis Chapman je najveća zvijezda prelaznog roka u MLB-u

Senzacionalan transfer Kubanca u Cinncinati

Chapmanu 30 miliona dolara za šest godina

Prelazni rok u MLB-u tek se zahuktava, a bez obzira što je na tržištu veliki broj zvijezda teško će neko do kraja prelaznog roka postati veća zvijezda od Aroldisa Chapmana.

Kubanski bacač je potpisao šestogodišnji ugovor sa Cinncinati Redsima vrijedan 30,2 miliona dolara, a ono što je najzanimljivije je da nikad u životu nije pogledao ni jednu utakmicu MLB-a, čak niti na televiziji. Na press konferenciji nakon potpisa ugovora čak nije znao nabrojati klubove koji se takmiče u ligi.

Chapman sljedećeg mjeseca puni 22 godine, a do njega je uprava Redsa stigla gledajući ga putem video klipova na internetskim stranicama. Prvi put su ga čelnici Redsa vidjeli u martu prošle godine na utakmicama reprezentacije Kube protiv Australije i Japana.

Uprava kluba je naglasila da nije zabrinuta kako će se Chapman prilagoditi u Cinncinatiju. Naime glavni trener Cinncinatija Dusty Baker, trener bacača Bryan Price, jedna od zvijezda kluba Ramon Hernandez govore španski, a u klubu je još deset igrača iz Latinske Amerike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.