Klade se na utrke konje: Striptizete pretvorile kladionicu u noćni klub, zarađuju ogroman novac

Spojili ugodno s korisnim

Klade se na utrke konje: Striptizete pretvorile kladionicu u noćni klub, zarađuju ogroman novac

A. Čaušević

Svakog marta u gradu Cheltenhamu se održava jedna od najpoznatijih konjskih utrka u Veliikoj Britaniji, a pobjednici utrka će podijeliti nagradni fond u iznosu od 625.000 funti.

Klađenje na utrke konja je itekako popularno u Velikoj Britaniji pa je tako jedan kladionica pretvorena u striptiz klub.

Cilj striptizeta je da kladioničare u "palači zadovljstva" odboje od njihovih dobitaka i tako sebi zarade visoke "napojnice".

Oko 100 striptizera iz raznih dijelova Velike Britanije je doputovalo u ovaj grad, a ulaz u "kladionicu sa dodatnim uslugama" košta oko 10 funti, odnosno 20-ak KM.

Djevojke u štiklama i erotskom donjem rublju naplaćuju od 40 do 500 funti po plesu, a špekuliše se da neke zarade i do 7000 funti u samo jednoj noći.

"Tu su tri sprata puna kurvi. Sjajno je, ima za svakoga ponešto", kazao je jedan od kladiončara koji je bio vidno uzbuđen.

Oglasi

"Ovi dečki su daleko od svojih djevojaka, pijani su i ne žale svoj novac", rekla je izvjesna Chelsea kojoj posao cvjeta.

Interesantno da se kladionica kao i sam hipodrom nalaze u blizini Cambray Baptist crkve zbog čega je dosta onih koji negoduju.

Inače, ukupno 13 konja će trčati na festivalu koji traje jedan dan, a interensatno da je među vlasnicima konja i legendarni Sir Alex Ferguson.

Na glavnoj utrci nagradni fond od 625.000 funti će podijeliti pet prvoplasiranih. Pobjedniku će pripasti 351.688 funti, drugoplasiranom 132.500, trećeplasirani 66.312., čevrti 33.125, a peti 16.625.

Britanci tvrde da je pobjeda na glavnoj utrci koja se zove Gold Cup jednaka osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama.