Članovi OK primili sportske legende

Članovi OK primili sportske legende

M. Skaka

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine,  Siniša Kisić sa članovima predsjedništva g. Marijanom Kvesićem i  Prof.dr. Izetom Rađom, primili su u posjetu bivše fudbalere Fazlagić Mirsad, Vahidina Musemića i Biogradić Ibru.

Na ovom sastanku je razgovarano o statusu uspješnih sportista Bosne i Hercegovine, a posebno osvajača Olimpijskih medalja. Gospoda Fazlagić, Musemić, Biogradić su predsjednika upoznali sa trenutnom situacijom, te ukazali na  problem, sa kojima se bivši uspješni sportisti susreću.

Gospodin Siniša Kisić je istakao da država treba da donese zakon o sportskoj penziji i da je ministarstvo civilnih na incijativu OK BiH formiralo grupu za izradu akata o vrednovanju sportskih rezultata, a posebno olipmpijskih medalja.

Ostatak razgovoru je protekao u sjećanju na generacije uspješnih sportaša , kao i o generacijama koje dolaze.

Savez sporta Mostara grada vrši aktivnosti oko izrade strategije sporta Mostara grada, pa su tom prilikom posjetili Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine sa željom da budu u skladu sa programkim ciljevima izrade  „Startegija razvoja sporta BiH“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.