Red Bull uživo na SportSport.ba: Cliff Diving u Sisioknu
FOTO: Red Bull

Nova uzbuđenja

Red Bull uživo na SportSport.ba: Cliff Diving u Sisioknu

Haris Zilić

Nastavlja se Red Bull sezona, koja se bliži lagano svom finišu.

Sredina setpembra rezervisana je za novo takmičenje u Cliff Divingu.

Tako ćemo najbolje takmičarke i takmičare i njihove fenomenalne skokove u vode danas pratiti u švicarskom Sisikonu.

Naravno, kao i sva Red Bull takmičenja u tekućoj sezoni i današnje možete pratiti uživo na SportSport.ba, a prijenos počinje u 15 sati i 30 minuta na OVOM LINKU.

Red Bull Cliff Diving proteklog vikenda je bio u Bosni i Hercegovini u Mostaru, kako se i očekivalo, donijeo je izuzetan sportski događaj u gradu na Neretvi. Takmičenje je obilovalo vrhunskim skokovima i rezultatima, pa i ponekim rekordom, a zanimljivih događanja nije manjkalo ni mimo platformi za skokove.

Pobjednik, Rumun Constantin Popović, dobio je jednu desetku, za skok u posljednjoj seriji. No, visoke ostale ocjene, u kombinaciji s visokim koeficijentom težine njegovih skokova, donijele su mu ne samo pobjedu već i novi rekord prvenstva u broju bodova osvojenih na jednom takmičenju (481,5), koji je do sada držao njegov sunarodnjak Catalin Preda.

Pobjednica takmičenja žena, Rhiannan Iffland, ovog puta je upisala dvije desetke, po jednu u drugoj i završnoj seriji. Australka je 2019. za skok sa Starog mosta dobila čak četiri najviše ocjene, što je čini vlasnicom najbolje ocijenjenog skoka u historiji prvenstva, kada je riječ o ženskoj konkurenciji.

Nema sumnje da nas i danas u Šivcarskoj očekuju nova uzbuđenja i sjajni skokovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.