Crna Gora poražena od Italije
Foto: EPA

Vaterpolski turnir na Olimpijskim igrama

Crna Gora poražena od Italije

S. Bošković

Vaterpolska reprezentacija Crne Gore u susretu trećeg kola grupe B vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama poražena je od Italije rezultatom 6:5. 

Crnogorci su bili blagi favoriti u ovom meču, no nisu tu poziciju opravdali, te su doživjeli drugi poraz na Olimpijskim igrama. Italija je bolje otvorila meč, te je nakon prve dvije četvrtine vodile rezultatom 3:2, a nakon treće četvrtine taj rezultat je glasio 4:2 za Talijane. U zadnjoj četvrtini Crna Gora je zaigrala bolje, no uspjela je samo ublažiti poraz. 

Francesco Di Fulvio bio je najbolji kod Italije s tri gola, a kod Crne Gore najviše se pokazao Darko Brguljan s dva postignuta gola. 

U drugom susretu grupe B Francuska je poražena od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 6:3. 

Utakmica je prelomljena u drugoj četvrtini koju je otišla na stranu SAD-a rezultatom 4:0. 

Najbolji pojedinac kod Amerike bio je Joshua Samuels s tri gola, dok su kod Francuza Crousillat, Peisson i  Camarasa postigli po jedan gol.

Vaterpolski turnir na Olimpijskim igrama, grupa B: 

Crna Gora-Italija 5:6 (1:2, 1:1, 0:1, 3:2)

Francuska-SAD 3:6 (1:1, 0:4, 0:0, 2:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi