Velika tragedija na Dakar reliju: Pregazili Italijana, on preminuo, a oni tek kasnije saznali...

Svi su potreseni

Velika tragedija na Dakar reliju: Pregazili Italijana, on preminuo, a oni tek kasnije saznali...

Samir Mlaćo
Tragične vijesti dolaze iz reli Dakara. Naime, tokom jedne od vožnji relija kamiona jedna osoba je smrtno stradala.

Radilo se o italijanskom navijaču koji je došao gledati utrku, a na kraju je izgubio život.

Sve je povrđeno jutros, a oglasio se i sam Aleš Loprais koji je odgovoran za sve. Vodeći vozač u ukupnom poretku saopštio je tužne vijesti.

"To će me uvijek pratiiti. Stvarno mi je žao“, rekao je Lopraise.

Sve je bilo ok, no onda se desila nesreća. On je želio da napravi fotogafiju, a kasnije je preminuo u bolnici, imao je infarkt,  žao mi je... Ništa ne može vratiti ljudski život. Bio je veliki fan relija, imao je 69 godina. Indirektni sam krivac za njegovu smrt“,  dodao je Lopraise.

Oglasi

Na internetu se pojavio i sam snimak vožnje, a na jednom uzvišenju se zapravo sve desilo. Loprais je nastavio voziti, nije ni znao da je zapravo pregazio čovjeka i zadao mu smrtonosne posljedice.

Niko niz njegovog tima nije reagovao, te je on nastavio svoj put, no malo kasnije je saznao najgore moguće vijesti.

Moram priznati da ja i moja posada uopće nismo znali za to. Imamo ugrađene ploče i druge video zapise koji to dokazuju. Ipak, to ne mijenja ljudski život“, rekao je on.

Mnogi su kritikovali njegovo ponašanje, no njegovo izvinjenje jasno govori da nije bio bahat, nego uopšte nije osjetio da je došlo do nesreće. Kaže da je za nesreću saznao tek kada se vratio sa devete etape.

Loprais je odlučio da završi svoj nastup na Dakar reliju 2023. godine. Bio je vodeći u poretku T5 sa pet utrka do kraja.

Ne znam mu ime zbog istrage, znam da je bio Italijan. Želim da uputim iskreno saućešće njegovoj porodici i prijateljima“.

Ovo je peti smrtni ishod na Reli dakaru od 2020. Godine kada je prebačen u Saudijsku Arabiju, te 76. tragedija u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi