David Beckham ulaže u esport

'imamo viziju i želimo postaviti novi standard'

David Beckham ulaže u esport

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham ulazi u virtualni svijet kao suvlasnik londonskog start-up Guild Esports-a.

Iz Guild Esporta, koji će imati sjedište u Londonu, su najavili pokretanje akademije igrača, ali i pokretanje timova u raznim esport arenama uključujući Rocket League, EA Sports, FIFA i Fortnite.

"Imamo viziju i želimo postaviti novi standard, podržavajući igrače u budućnosti", rekao je Beckham.

"Kroz karijeru sam imao dovoljno sreće igrati s nogometašima na vrhu njihove karijere i iz prve sam ruke vidio strast i predanost koja potrebna za vrhunski rezultat. Posvećeni smo njegovanju i poticanju talentiranih mladih igrača putem naših akademskih sustava i radujem se što ću pomoći našem timu Guild Esports-a da raste", dodao je legendarni engleski nogometaš.

Poznati britanski ilustrator, grafičar i dizajner Fergus Purcell bit će zadužen za brendiranje kompanije. Financijski detalji Beckhamove investicije nisu objavljeni, ali Financial Times izvještava da će on postati drugi najveći Guild Esports dioničar.

"Izgradili smo iskusan menadžerski tim i ponosan sam što je David Beckham suvlasnik u ovom poduhvatu", rekao je prvi čovjek tvrtke Carleton Curtis. Bivša zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida suvlasnik je i američkog nogometnog prvoligaša Inter Miamia koji ove godine počinje nastupati u MLS-u. Naime, Beckham je još 2014. kupio franšizu po cijeni od 25 miliona dolara, a pored njega u vlasničkoj strukturi su Jorge i Jose Mas iz tvrtke MasTec, Marcelo Claure i MasayoshiSon (SoftBank Group).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi