Mladiću je u sekundi uništena karijera, ali svi su zaprepašteni hladnokrvnom reakcijom trenera
Foto - Screenshot

David Ojabo se teško povrijedio

Mladiću je u sekundi uništena karijera, ali svi su zaprepašteni hladnokrvnom reakcijom trenera

Midhat Šljivak

Talentovani 21-godišnji igrač američkog fudbala David Ojabo nadao se kako će postati nova NFL zvijezda, ali na treninzima pred draft doživio je stravičnu povredu.

Dok je pred trenerima i skautima NFL ekipa pokazivao šta može, došlo je do teške povrede koja bi Ojabu mogla završiti karijeru. Potrgao je Ahilovu petu.

Međutim, ono što je zaprepastilo apsolutno sve je hladnokrvna reakcija prisutnih trenera i ljudi koji su povredu mladog linebackera ispratili bez trunke emocija.

Zašto je do toga došlo objasnio je nekadašnji ljekar NFL timova David J. Chao.

"Shvatam da ovo izgleda veoma loše, ali NFL tako funkcioniše. Posao ljekara je da mu pomognu, a ne ostalog osoblja. Isto se dešava i tokom utakmica", saopštio je doktor Chao.

Nesretni David Ojabo najavljivao se kao mogući izbor prve runde drafta, ali nakon povrede pitanje je hoće li uopšte biti izabran.

Povreda Ahilove pete jedna je od najtežih kod sportista i potreban je dug period za oporavak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi