Za sada bez promjene termina za početak nove NFL sezone

Uprkos haosu koji izaziva pandemija novog koronavirusa

Za sada bez promjene termina za početak nove NFL sezone

Iako su Sjedinjene Američke Države već sada u velikom problemu zbog pandemije koronavirusa, NFL ne planira praviti izmjene u svom kalendaru.

Tako će se naredni Draft u najjačoj ligi američkog fudbala održati po planu, ovog mjeseca, ali u TV studiju bez prisustva igrača, navijača itd.

Čelnici NFL-a su saopštili i da se za sada neće odgađati početak nove sezone.

Tako bi nova sezona (2020/2021) NFL-a trebala početi kada je i planirano, u septembru ove godine.

"Naši planovi i očekivanja su u potpunosti usmjereni igranju cijele sezone koja će početi po planu, imati čitav regularni dio i normalan play-off", izjavio je Jeff Pash izvršni potpredsjednik NFL-a, pa nastavio:

"Da li sam siguran? Nisam siguran da ću sutra biti tu, ali planiram kao da hoću. Ista stvar je i sa ligom, planiramo poptunu sezonu".

"Svi naši razgovori i fokus je na normalnoj, tradicionalnoj sezoni koja će početi na svijete, koja će se igrati pred navijačima", istakao je Pash.

Ipak, jasno je da će i NFL pomno pratiti razvoj situacije i odluke američkog zdravstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi