'1000 operacija', posljednja utakmica prije 18 godina, ali je u teretani obrukao sina i prijatelje
Deion Sanders ima 55 godina i još uvijek je istinska zvijer. Pokazao je to tokom treninga u teretani (Foto: Screesnhot)

Nevjerovatni Sanders

'1000 operacija', posljednja utakmica prije 18 godina, ali je u teretani obrukao sina i prijatelje

M. Šljivak

Čuveni igrač američkog fudbala Deion Sanders (55) prošao je kroz težak životni period u protekle dvije godine. Njemu su zbog krvnih ugrušaka amputirana dva prsta na lijevom stopalu, no ova legenda je i dalje zaista istinska mašina što je pokazao u teretani pred sinom i trenerima koje je obrukao.

Deion Sanders je s 55 godina još uvijek prava mašina. Iako je prošao kroz teške operacije gdje su mu zbog krvnih ugrušaka odstranjena id va prsta na lijevom stopalu, legendarni NFL igrač snagom ne zaostaje za mnogo mlađim momcima.

To je pokazao prije nekoliko dana u teretani pred očima svog sina Deiona Juniora i trenerima univerziteta Colorado. Sve ih je obrukao.

U pitanju je bila težina od 110 kilograma. Njegov sin Deion Junior i asistent trenera Sam Malone uspjeli su ovu težinu samo podići jednom, dok je trener wide receivera Rashad Davis uspio četiri puta podići ovu težinu.

Zatim je na scenu stupio Deion Sanders. Bez ikakvog zagrijavanja, opušten i u običnoj odjeći bez problema je šest puta podigao ovu težinu.

Nakon što je to napravio jasno je poručio svima u teretani: "Da vam ne padne na pamet da me ponovo izazivate".

Oglasi

Tako je Sanders pokazao kako je još uvijek istinska mašina i da može rame u rame s mnogo mlađima od sebe.

Ovaj 55-godišnjak je tokom karijere imao problema sa stopalom. Povreda je bila tako ozbiljna da su mu se vremenom u nozi stvorili krvni ugrušci zbog čega mu je život bio ugrožen.

"Krenulo je od amputacije prstiju, potom su pričali i o amputaciji noge do koljena, da bi se potom postarali da uopšte ostanem živ. Možda sam izgubio nekoliko vojnika u borbi, ali nikad nisam izgubio vjeru u Boga. On mi je pomogao da prođem kroz sve ovo", poručio je Sanders.

Deion Sanders je član NFL Kuće slavnih i kao cornerback je imao vrhunsku karijeru. Dva puta je bio šampion lige i to sa 49ersima i Cowboysima. Pored ovih timova nastupio je još za Falconse, Redskinse i Ravense u kojima je 2005. godine završio profesionalnu karijeru.

Kao trener je radio u nekoliko srednjih škola, zatim je tri godine bio glavni trener Jackson Statea, a od ove godine je trener Colorada.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije