Nečija šaka kao njegova dva prsta: Zvijer u ljudskom obliku ima gigantske šake, što stisne to i puca

Riječ je o legendarnom Ukrajincu

Nečija šaka kao njegova dva prsta: Zvijer u ljudskom obliku ima gigantske šake, što stisne to i puca

A. Čaušević

Pojedini ljudi raspolažu nevjerovatnom snagom i imaju neobičnu tjelesnu građu zbog čega vrlo često znaju dobiti i nadimak zvijer. To je i slučaj sa ukrajinskom bodybuilderu koji je nezvanično najbolji obarač ruku u historiji.

Denis Cyplenkov je rođen u Ukrajini, a ovaj 40-godišnjak ima i rusko držaljvnastvo. Svijetu je poznat po nevjerovatnoj veličini svojih šaka.

Ukrajniac i nije nešto izrazito visok. Njegova visina iznosi 186 centimetara, dok je težak 140 kilograma. Ali šake su zaista impresivne.

Zbog svog izgleda i građe dobio je nadimak ruski Hulk. Već neko vrijeme se ne takmiči, ali ostao itekako poznat u svijetu bodybuildera.

U oktobru prošle godine je objavio video još kako je kao 16-godišnjak u kategoriji do 65 kilograma bez problema pobjeđivao svoje mnogo starije kolege.

Oglasi

Dok se takmičio obim njegovih bicepsa je iznosio čak 62 centimetra, a zgloba rugke nevjerovatna 24 centimera. To sve govori o kakvoj ljudskoj gromadi se radi.

Kada se bavio bodybuildingom i nastupa na strongman takmičenjima uspjevao je da podigne tegove težine 340 kilograma.

Još od malena je počeo da ide u teretanu, a nekoliko puta je pobjeđivao na takmičenju Nemiroff Cup što se smatra nezvaničnim prvenstvom svijeta u obaranju ruku.

Denis Cyplenkov je nosio nadimak Hulk

Za njega se bez sumnje može tvrditi da je svojevremeno imao najveće i najmišićavije ruke na svijetu, a to mu je, uz njegovu nevjerojatnu snagu, donijelo nadimak Hulk.

Toliko je snažan da zapravo što stisne svojom ogromnom šakom to i momentalno puca pa se mnogi i ustručavaju rukovati s njim.

Čuveni Ukrajinac u ženskom društvu 

U posljednje vrijeme uglavnom učestvuje u raznim promocijama te nastupa na egzbicionim takmičenjma u obaranju ruku.

Promo

Top Komentari

tarchi
Joj kad ovaj svoju picku pođe prstenjačit ahahhahahha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi