Novi rekord u svijetu sporta: Klub prodat za nestvarnu cifru
FOTO: EPA

U novu sezonu sa drugim vlasnicima

Novi rekord u svijetu sporta: Klub prodat za nestvarnu cifru

Haris Zilić

Nevjerovatna vijest nam stiže iz SAD-a.

U tamošnjem najpopularnijem sportu, američkom fudbalu i NFL ligaškom sistemu oboren je rekord u prodaji jednog kluba.

Grupa Walton-Penner postat će novi vlasnik Denver Broncosa, a za to će platiti 4,65 milijarde dolara što je novi svjetski rekord.

Legendarni bejzbol tim New York Mets držao je rekord kada su prodati za 2,4 milijarde dolara.

Inače Denver Bronconsi tri puta su osvajali Super Bowl, a ekipa u narednim godinama želi da pokuša ostvariti dominaciju u NFL-u.

Za relizaciju posla i završavanje potrebne dokumentacije trebat će još period od dva do tri mjeseca, ali to defnitivno znači da će tim iz Denvera u novu sezonu ući sa novim vlasnicima jer nova NFL sezona počinje sredinom septembra, prije toga su na rasporedu utakmice predsezone koja traje tri sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi