Deseti Izbor najboljih sportista BiH

U organizaciji Nezavisnih novina i BHT1

Deseti Izbor najboljih sportista BiH

Bosna i Hercegovina će po 10. put dobiti nove sportske heroje, najboljeg sportistu i sportiskinju u 2010. godini.

Završna manifestacija Izbora najboljeg sportiste kojeg tradicionalno organizuju Nezavisne novine i Radio-televizija BiH biće održana 15. decembra u 20 sati u Kongresnoj dvorani sarajevskog hotela "Holiday in" uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj Izbora sportiste BiH je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH a partner manifestacije je Olimpijski komitet BiH, krovna sportska institucija u našoj zemlji.

Kao i prethodne godine, u ove će nagrade biti dodijeljene u 12 kategorija.
Prošle godine titulu najboljeg sportiste ponio je bh. reprezentativac i napadač Volfsburga Edin Džeko, a ove godine za tu krunu konkurišu Ratko Varda (košarka), Mitar Mrdić (džudo), Nermin Potur (karate), Damir Džumhur (tenis) i Mario Kojić (biciklizam).

Kraljica sporta u 2009. bila je džudistkinja Larisa Cerić koja je i u 2010. u užoj konkurenciji, a pored nje su još Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Dragana Knežević (rukomet), Žana Novaković (skijanje) i Merima Softić (karate).

Pored ove dvije, biće dodijeljene nagrade za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportiskinju, najperspektivijeg sportistu, životno djelo, fair-play, za razvoj sporta, sportski gest, najbolji sportista u sportu za invalide, najbolja ekipa u sportu za invalide a biće dodijeljeno i jedno posebno priznanje za razvoj sporta u BiH.

Odluku o tome ko će biti laureati u svim kategorijama donijeće žiri na posljednjoj sjednici koja će biti održana 15. decembra sat vremena prije početka manifestacije.

"Ovaj projekat je zamišljen i organizovan prvenstveno da da podršku sportu i sportistima u ovoj zemlji i da mladima pokažemo da se isplati baviti sportom. Ovo je naš doprinos da djecu skonimo sa ulice i pokažemo da imaju bolju alternativu", kazao je Dragan Jerinić, zamjenik direktora Nezavisnih novina.

Izbor najboljeg sportiste BiH ove godine slavi mali jubilej, 10. godinu postojanja.

"Ponosni smo na ovaj projekat jer smo u protekloj deceniji nagradili preko 200 sportista i sportskih radnika. Deset godina radimo punom parom i sa puno entuzijazma jer to bh. sport i sportisti zaslužuju. Naš moto je "Podržimo sport" i uz suorganizatore Radio-televiziju BiH, pokroviteljstvo Predsjedništva BiH i partnerstvo OK BiH možemo da pomognemo da bh. sport krene naprijed i ostvaruje još bolje rezultate", kazala je Diana Radić, direktorica marketinga Nezavisnih novina.

Belmin Karamehmedović, v.d. direktora Televizije BiH koji je i član žirija kazao je da je Izbor najboljeg sportiste BiH pokazao svoj kvalitet i kredibilitet.

"Po sastavu žirija i načinu rada ovo je najrelevatniji izbor u našoj zemlji. Žiri se ravnao jedino po sportskim rezultatima pri određivanju dobitnika i tako će i biti u budućnosti. Zbog takvog načina rada nismo imali nijednu objektivnu kritiki što znači da smo na pravom putu", kazao je Karamehmedović.

Vukašin Brajić i Maja Sar
Veličanstvenu manifestaciju Izbora sportsite BiH kao i prethodnih devet godina, u zabavnom dijelu programa uveličaće predstavnik naše zemlje na ovogodišnjem Eurosongu Vukašin Brajić. Prisutnima u Kongresnoj dvorani hotela «Holiday inn» predstaviće se i Maja Sar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.