Dizdarević sa bodom prednosti
Zanimljivi mečevi na turniru u Zenici

Šahovski turnir u “Zenici 2008”

Dizdarević sa bodom prednosti

Velemajstor Emir Dizdarević nakon 7. kola međunarodnog šahovskog turnira u Zenici izdvojio se na čelu tabele sa bodom prednosti u odnosu na Martinovića.

Dizdarević je iskoristio remi svog pratioca protiv Nikača, te je pobjedom nad Uroševićem stigao na korak do osvajanja prve nagrade. Jedini preostali meč koji nije završen miroljubivo bio je onaj između Režana iz Hrvatske i Trkulje (BiH), a slavio je šahista sa bijelim figurama.
Rezultati 7. kola: Nikač (CG) - Martinović (Srbija) remi, Dizdarević (BiH) - Urošević (BiH) 1:0, Tomić (BiH) - Živković (Hrvatska) remi, Režan (Hrvatska) - Trkulja (BiH) 1:0, Radić (BiH) - Muratović (BiH) remi.

Poredak: Dizdarević 6, Martinović 5, Režan 4,5, Živković 4, Nikač 3,5, Radić 3, Muratović, Tomić 2,5, Trkulja, Urošević 2.
U 8. kolu snage će odmjeriti: Martinović - Muratović, Trkulja - Radić, Živković - Režan, Urošević - Tomić, Nikač - Dizdarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.