Eaglesi sa pola snage do Super Bowla

Vikingsi nemoćni u Philadelphiji

Eaglesi sa pola snage do Super Bowla

Patriotsi su saznali protivnike u Super Bowlu LII. To će biti Philadelphia Eaglesi koji su večeras na svom terenu "razbili" Minnesota Vikingse rezultatom 38:7.

Iako su mnogi očekivali bolju igru Vikingsa u finalu AFC-a, pogotovo nakon spektakularne pobjede i "čudesnog" touchdowna Diggsa protiv Ramsa, domaći su danas apsolutno dominirali, te su lakše nego očekivano došli do ubjedljive pobjede.

Ipak, počelo je sjajno za Minnesotu koja već u prvom napadu na utakmici uspijeva postići touchdown preko Edmunda i povesti sa 7:0. Malo je ko tada očekivao da će to biti sve do Vikingsa na ovom susretu, ali u nastavku je uslijedio potpuni raspad ekipe iz Minnesote.

Eaglesi ubrzo stižu do izjednačenja kada Robinson presjeca jedan pas i postiže sjajan "defanzivni" touchdown, da bi potom drugu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 17:0 i na odmor otišli prednošću od 24:7.

Nakon novog touchdowna domaćih u trećoj dionici bilo je jasno da će upravo Eaglesi na "megdan" Patrotisima. Eaglesi na samom početku zadnjeg perioda potvrđuju trijumf. Fols baca nezgodan pas, ali Jeffery odlično hvata loptu i potiže touchdown za konačnih 38:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi