Navijači BiH spremni - Elvedina Muzaferija od 10 sati nastupa na završnici Svjetskog kupa

Prilika za nove bodove

Navijači BiH spremni - Elvedina Muzaferija od 10 sati nastupa na završnici Svjetskog kupa

E. Škorić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija danas će prvi put u karijeri nastupiti na završnici Svjetskog kupa.

U 10 sati će u austrijskom Saalbachu Muzaferija voziti veleslalom. Startat će se brojem 19, najboljim u karijeri.

Osim Elvedine, takmičit će se još 20 skijašica, a zbog dobrih nastupa u posljednje vrijeme, s nestrpljenjem očekujemo utrku i vjerujemo da će najbolja skijašica ponovo obradovati sve u svojoj domovini.

Elvedina Muzaferija će dana u Saalbachu imati podršku od strane navijača, koji su sa obilježjima BiH i uz prigodan transparent spremni bodriti našu sportistkinju na putu do novog uspjeha.

Staza je spremna

Muzaferija se trenutno nalazi na 23. mjestu u ukupnom poretku superveleslaloma, danas će bodove osvojiti najboljih 15 skijašica. Nakon današnje utrke nju sutra očekuje nastup u spustu u Saalbachu.

"S obzirom na to da prvi put vozim na ovoj stazi, prvi trening iskoristila sam samo za upoznavanje. Sada se osjećam mnogo bolje jer je staza mnogo lakša, nego što je to izgledalo na ogledu", kazala je Muzaferija prije tri dana.

Njen nastup možete pratiti uživo na Eurosportu, a na portalu SportSport izvještavat ćemo vas o svemu što se bude danas dešavalo u Saalbachu.

Top Komentari

RASanticeva
Sama činjenica da je došla do ove tačke je više nego impresivna - sretno danas Elvedina/
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi