San o medalji za BiH se nastavlja sutra

Slijedi nastup Muratovića u plivanju

San o medalji za BiH se nastavlja sutra

E. Škorić

Naredni bh. sportista koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju je Emir Muratović.

Iako je Nedžad Husić bio blizu, ostali smo jučer bez medalje, mada je najbolji bh. taekwondoista zauzeo peto mjesto i tako ostvario najbolji rezultat za našu zemlju u historiji Igara.

"Ima malo i sreće, ali više tuge. Malo je falilo da donesem prvu medalju, ali je ispalo kako je ispalo. Mene je poslije polufinalne borbe malo pala koncentracija, od te borbe nisu sve stvari išle kako treba i u repasažu mi je također koncentracija pala. Nisam imao pozitivnu tremu, što morate da imate, bez koje se ne može. Previše lagano sam ušao u borbu i tako je bilo. Nisu sudijske odluke uticale, koliko nekada elektronika zakaže. Ipak, ne mogu ni to kriviti, sam sam se doveo u takvu situaciju, nisam trebao dozvoliti da primim te neke glupe poene", kazao je Husić nakon poraza od turskog predstavnika Hakana Rečbera u borbi za bronzanu medalju.

Vjerujemo ipak da će do 8. augusta i kraja Olimpijskih igara u Tokiju barem jedna medalja napokon krenuti prema BiH.

Sutra će to pokušati da napravi naš plivač Emir Muratović u disciplini 100 metara kraul. On će u istoj disciplini nastupiti i na 50 metara u petak.

Sutrašnje kvalifikacije su na programu od 12.02h po našem vremenu, a Emir će plivati u grupi 5 koja prema rasporedu počinje u 12.11h.

Oglasi

Bh. tim je i ove godine malobrojan. Našu ekspediciju čini svega sedam takmičara i to: Amel Tuka i Mesud Pezer (atletika), Lana Pudar i Emir Muratović (plivanje), Larisa Cerić (džudo), Tatjana Đekanović (streljaštvo) i Nedžad Husić (tekvando).

Tatjana Đekanović i Nedžad Husić te Lana Pudar su svoje nastupe okončali.

Amel Tuka će 31. jula oko 10 sati po našem vremenu nastupiti u jednoj od utrka na 800 metara. Dan poslije na rasporedu su polufinala, dok će 4. augusta biti održano i veliko finale ove dionice.

Našu zemlju će i ove godine na Olimpijskim igrama predstavljati Mesud Pezer. Ovaj bacač kugle će svoj nastup imati 3. augusta kada su na rasporedu kvalifikacije. Ukoliko se plasira u finale za medalje će se boriti dva dana kasnije, odnosno 5. narednog mjeseca.

Bh. džudistkinji Larisi Cerić ovo će također biti druge Olimpijske igre nakon Rija 2016. godine. Ona će eliminacionu borbu imati 30. jula oko 11 sati, a isti dan će biti održana završnica takmičenja u džudou žena do 78 kilograma.

Top Komentari

Peđa
Biće dobro ako se ne utopi.
3 7
Deminutive
Keyword: san
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi