Fantomi pobjednici Sarajevo Open-a 2018

Slavili nad reprezentacijom Rusije

Fantomi pobjednici Sarajevo Open-a 2018

S. Mlaćo

U finalnoj utakmici 17. po redu međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2018", domaćin, OKI Fantomi pobijedili su reprezentaciju Rusije, aktualnog evropskog prvaka, rezultatom 3:0 (26:24; 25:19 i 28:26).

OKI Fantomi odličnom igrom nisu dozvoljavali selekciji Rusije lake poene. Kapiten Fantoma, Mirzet Duran kaže kako je znao da će biti teška utakmica, ali da su domaćini imali podršku publike, koja je ispunila dvoranu Ramiz Salčin.

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija podjele pehara. Ministar za sport i kulturu KS, Mirvad Kurić, dodijelio je pehar pobjednicima turnira, te zatvorio 17. po redu turnir u sjedećoj odbojci.

Treće mjesto osvojila je reprezentacija Ukrajine. Oni su slavili protiv ekipe OKI Čelik iz Zenice, rezultatom 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi