Fazlagić: Gradovi pokazuju premalo interesovanja za EYOF

Generalni sekretar OK BiH

Fazlagić: Gradovi pokazuju premalo interesovanja za EYOF

Skupština privrednog društva EYOF 2019 je jučer prihvatila ostavku direktora Samira Avdića, čime je organizacija ovog takmičenja još jednom došla pod veliki znak pitanja.

Olimpijada mladih bi trebala biti najznačajnija sportska manifestacija u našoj državi nakon Olimpijskih igara 1984. godine, a svoj kratak komentar trenutne situacije dao je Said Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH.

"Ovo što se dešava je generalna nezainteresovanost gradova, koja rezultira sporim procesima. Budžeti su obezbijeđeni a procesi miruju i to je moje najkraće zapažanje kao člana EYOF komisije. Zadovoljan sam obezbijeđenim finansijskim sredstvima, ali zainteresovanošću gradova ne", rekao je za SportSport.ba Fazlagić. 

Za organizaciju EYOF-a zadužen je Evropski olimpijski komitet (EOK) koji se sastoji od šest komisija, od kojih je najznačanija Organizacija za EYOF koja broji 12 članova.

S obzirom da su obezbijeđena finansijska sredstva za organizaciju ove sportske manifestacije u Sarajevu, jasno se dolazi do zaključka da cijeli projekat koči indolentnost gradova koji se kockaju sa ugledom Olimpijskog saveza Bosne i Hercegovine, ali i same države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi